Gutebälgarnas verksamhetsberättelse för år 1990:

 

Så är åter ett välljudande (?) musikår tillända.

Entusiasmen och spelglädjen är fortfarande stor och repetitionskvällarna rena vitamininjektionerna. Inspelningsarbetet med vår senaste kassett har starkt bidragit till det stora intresset. Som vanligt så har vi haft de flesta spelningarna på "hemmaplan" där vi framträtt enligt följande:

23 Mars          Musikunderhållning för gästerna vid Forsagården i Lärbro Trångt men trivsamt. Tacksam publik.

5-6 Maj       Den årligen återkommande "Våryran på Södertorgs Järn AB. Mycket folk och trivsamt som vanligt.

24 Maj           Sång- och musikafton i Almedalen, "Den blomstertid nu kommer" Arrangör: Gotlands Musikstiftelse.

5 Juni       Bläse Industrimuseum. Arrangör: Studieförb. Vuxenskolan.

Även denna sommar har vi framträtt på torsdagsmarknaderna på Stora Torget, den 28 juni, 5 – 12 - 19 juni samt den 2 augusti. Åter igen kan vi konstatera att det är svårt att "mobilisera styrkorna" under sommaren. En torsdag uppträdde Gutebälgarna som kvartett. Vi hoppas givetvis på bättre anslutning till kommande somrar.

29 Juli              Åter till Bläse. Denna gång till "Stenkustens dag" Ett trevligt inslag vid museispelningarna är Yngve Fribergs gästspel.

9                       September Bläse en tredje gång under .året, nu till "Hembygdens dag" Åter igen en trivsam spelning.

30                     September Solbergabadet där man arrangerade " Vi simmar för barncancerfonden". En något våt tillställning

Fast - och utlandsspelningar:

18-19 augusti deltog vi för första gången i dragspelsstämman i Hjo. Ett mycket trevligt arrangemang trots att vi kände oss något lurade på scenframträdandet. Vi hade blivit lovade en egen programpunkt men p.g.a. den stora skaran musikanter så fick vi framföra endast tre melodier.

Två mycket uppskattade spelningar var våra besök på ett servicehus samt ett pensionärshem. Den kamratliga samvaron var "helmysig" de båda dagarna och vi kommer sent att glömma denna " turné".

Den 21 juli - 4 augusti deltog Hasse Hansson, Egon Lindström och Ingemar Cedergren i Vessigebro DK: s turné med buss genom Danmark – Tyskland - Österrike. Trots ansträngande bussresa och täta framträdanden var alla överens om att resan var HELLYCKAD

Ett hjärtligt tack till alla medlemmar för ett givande verksamhetsår.

Visby den 26 mars 1991.

Karl – Erik Karlsson Otto Höghielm Egon Lindström

Ordförande Kassör Sekreterare