Välkommen till Gutebälgarnas "knapphändiga" sida!

På väg mot byn Erkech i de Bulgariska Balkanbergen. Dock färdades vi mestadels med moderna bussar vid vår vistelse i Sunny Beach, Bulgarien.

Resor har det blivit både många, långa och intres-santa genom åren. Mycket genom samarbetet med Visby Folkdansgille och Gotländska Folkdansringen.

För att inte gå längre tillbaka än september 1998 vill vi här presentera ett urval av dessa härliga turnéer:

Rhodos, Tukums i Lettland, Hamburg, Lübeck, Neustadt Hessen, Spjutsund-Borgå-Helsingfors i Finland, Wales, Prag, Sicilien och Bulgarien, med bl. a. en vecka

i Sunny Beach vid Svarta Havet i augusti 2010. Härmed har vi många gånger fått tillfälle att musicera med lokala musikanter.

Hemmavid har vi under loppet av samma tidsperiod besökt och haft utbyte med musikanter och folkdansare i bl. a.

Borlänge, Knivsta (Knivsta även i mars 2018), Oskarshamn (vid flera tillfällen i samband med Oskarshamnsdansen) och i augusti 2010 Zornminnesdagarna på Skansen i Stockholm och nu senast i september 2012 spelmän i Vissefjärda folkdans-lag då vi spelade med medlemmar i Sveriges Kultband.

Juni 2011 med Gotlands distrikt av Folkdansringen bevistade vi folkdansfestivalen på Bornholm och i mitten av augusti var några av klubbmedlemmarna med Visby Folkdansgille till Ljusdal i Hälsningland.

Dragspelsträffen i augusti i "Astrid Lindgrens värld", Vimmerby har delar av klubben besökt 2009, 2010 och 2011. Det var där vi tidigt fick kontakt med bl. a. Lennart "Nenne" Adolfsson (Nossfloda musik), som i sin tur gästade oss vid vår senast arrangerade Dragspels-gala i februari 2011, 2012 och mars 2014.

I augusti 2013 besökte några av oss tillsammans med en trupp ur Visby Folkdansgille Isle of Man, där Manx Folk Dance Society verkligen tog väl hand om oss och lotsade oss runt på deras underbara ö.

 

I augusti 2014 deltog vi tillsammans med Gotlands distrikt av Folkdansringen Riksspelmansstämman på Skansen i Stockholm, och i slutet av september gästa-de en septett ur klubben "Fårets Dag" på Öland med bl. a. ett framträdande på Borgholms Slott.

 

5-9/8 2015 gästade klubben tillsammans med gotländska folkdansringen Helsingborg, där Europas största folkdansfestival "Europeade" gick av stapeln.

Höjdpunkten för klubben var ett kort framträdande i Helsingborgs Arena med runt 5000 publik på läktaren.

 

14-20/9 2016 gjorde vi och Visby Folkdansgille en mycket minnesvärd resa till Norge med destination Bryne och Varhaug, för dans-och musikutbyte med Varhaug Danselag och Jærbelgen Trekkspellklubb under Jærtreffet i Varhaug. Några från Jærbelgen Trekkspelklubb och Varhaug Danselag hade vi nämligen kontakt med vid folkdansfestivalen på Bornholm 2011. Vi spelade upp till dans med ett eget program och VFG gjorde en uppvisning tillsammans med de norska dansarna under en av träffens kvällar. Vi gjorde även ett par utflykter till Stavanger och därifrån en tur på Lysefjorden ända in till Lysebot´n. Där kunde vi gå i land och vår väntande buss tog oss på slingriga bergsvägar tillbaka till Bryne där vi hade vårt uppehälle. Väl tillbaka blev det på kvällen samkväm med utväxling av dans- och musik. 

 

I augusti 2018 besökte vi tillsammans med gotländska folkdansringen "Sweden-fest" i Wismar, Tyskland.

Ett "klick" på knapp nedan tar dig med på några av våra turnéer.

gutebalgarna.se © 2011 • Privacy Policy • Terms of Use